· 

Emanuel van de firma Pretzel King in Roeselare volgt een traject op maat bij WISL

Emanuel, die de beslissing nam om zelfstandig - ondernemer te worden, heeft gekozen voor heel wat uitdagingen.

 

In de Sint-Amandsstraat 3 te Roeselare (zijstraat van de Noordstraat) opende hij en zijn vriendin Mihaela een jaar geleden Pretzel King, een Roemeense bakkerij waar ze dagelijks verse pretzels verkopen. De pretzel is dan ook een traditionele Roemeense snack.

 

“Als wij op familiebezoek gaan in Roemenië, gaan we veelal eerst en vooral langs in een pretzelshop”, klinkt het.

 Foto: Joke Couvreur | HLN
Foto: Joke Couvreur | HLN

Kennismaking met WISL

Al snel had Emanuel door dat hij hulp nodig had met zijn onderneming. Pretzels bakken en blijven werken aan nieuwe recepten is hetgeen hij het liefst doet. Van de andere aspecten binnen het ondernemen heeft hij zelf te weinig kaas gegeten. 

 

Als ondernemer is het net belangrijk om je te kunnen blijven focussen op je core-business om iedere dag met een goed gevoel op te staan en aan de slag te gaan. In die optiek is het ook belangrijk om toe te geven wat je eigen sterktes en zwaktes zijn. 

 

Emanuel besefte dat hij hulp nodig had en kon gebruiken. Via Facebook zag hij een bericht van WISL en kwam zo via WISL-expert Franky in contact met ons. 

 

"Ondernemen kan je niet alleen! Het is belangrijk om je te laten omringen door mensen die je kan vertrouwen en waar je terecht kan met je vragen over je onderneming". 

Werken aan de boekhouding
Mario en Emanuel | Traject op maat van je onderneming

Inspireren, kennis delen en zelf aanleren

Bij het proeven van de pretzels is iedereen het er unaniem over eens:  Superlekker !

 

Versgebakken pretzels vind je in België bijna niet. En die missen wij hier echt. Bij Pretzel King kan je niet alleen terecht voor de traditionele pretzel. Je smult er ook van pretzels met kaas, appel, vlees, Nutella en er bestaat zelfs een pretzeldog, de Roemeense versie van de hotdog. “De eerste reacties zijn alvast heel positief"

Als startende ondernemer had Emanuel weinig tot geen kennis en bijgevolg weinig inzichten in zijn boekhouding. "Moeilijke materie en de verschillende regels en wetten, maken het er niet makkelijker op." Investeringen afschrijven, een eigen loon voorzien, je kosten onder controle krijgen, zijn slechts enkele zaken waar we via persoonlijke ondersteuning en begeleiding een antwoord op bieden. 

 

We nemen samen met Emanuel zijn onderneming onder de loep en bekijken alle zaken waar je als ondernemer rekening mee dient te houden. We geven tips en advies om je te inspireren en delen onze kennis en ervaring als ondernemers.

 

Iedere ondernemer laat zich omringen door een co-founder, investeerder(s), medewerkers, raad van advies,… om zich zo te versterken. Het traject op maat is een kleine investering als zelfstandige voor zo'n persoonlijke begeleiding. 

"Meer dan ik had durven hopen en meer dan ik verwacht had"

- Emanual Vasile

Emanuel is alvast enorm tevreden over zijn traject op maat. We bieden ondersteuning met zijn boekhouding, marketing en verkoop. Kleine tips en tricks die reeds een enorm verschil maken voor de groei van zijn onderneming. 

 

Pretzel King is open van maandag tot en met zondag vanaf 9 uur.

Ben je van Roeselare of in de buurt, ga dan zeker eens de verschillende pretzelsmaken proeven. 

Ben je zelfstandig? Ben je ondernemer?

Ben je ook zelfstandig ondernemer en krijg je nog niet de ondersteuning die je verdient? 

 

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.