Iemand die de keuze maakte om zelfstandige of ondernemer te worden, heeft gekozen voor heel wat uitdagingen. Als je de stap wil zetten of gezet hebt, kom je plots alleen te staan. Dan ben je verkoper, marketeer, expert en boekhouder in één. 

 

"Mijn CV is er een van veel uitdagingen. Herhaling, routinewerk zijn al rap een sleur. Als iets op punt staat, geef ik dit graag door aan anderen. Dit betekent dus dat ik ook graag mijn kennis doorgeef.

 

Doelstellingen bepalen en behalen zijn dan weer dingen waar ik op kik. Ik bijt me graag vast in moeilijke projecten.

 

Ik ben niet de persoon van grote, moeilijke woorden. Ik wroet mee om de juiste resultaten te behalen. Ik werk tussen mijn mensen en krijg daardoor meestal heel veel respect op alle niveau's. Waardoor ook hun motivatie en resultaten."

 

-Mario Verhulst

Het ontstaan van WISL

Mario is als technisch geschoold persoon een beetje a-typisch gestart met het verkopen van stofzuigers.

 

Na 3 jaar deur aan deur stofzuigers te hebben verkocht heeft hij zijn eigen bureel opgestart met een 20-tal verkopers onder zijn hoede. 

 

Na dreiging van het hoofdkantoor om meer te verkopen. Moest hij ergens snoeien en medewerkers ontslaan. 

 

- "Had ik toen een klankbord als WISL gehad, ging ik niet gepanikeerd hebben en kon ik een groot call-center gehad hebben" -  Mario 

 

Daarna is hij Operation manager in een betonbedrijf geweest. Hij kreeg daar het voorstel om directeur te worden. Nam dit aan en had plots 250 man personeel in dienst.

 

Tijdens zijn werk daar ontstond er een groep van gelijkgezinden. Een "lerend netwerk" van kaderleden: dit waren een 14-tal ondernemers waarvan er meestal 12 naar de maandelijkse meetings kwamen.

 

Iedere meeting werd een bepaald thema besproken. Op den duur zaten ze door de thema’s heen, en brachten ze eigen problemen aan om te horen wat de anderen ermee zouden doen.

 

De groep werd zo een soort van "raad van advies", nog voor dat de naam bestond. 

 

 

Mario kreeg toen de kans om het chape-bedrijf van zijn vader over te nemen.

De groep van 14 ondernemers bleef samen komen en zo ontstond het idee van een soort van terugvalgroep - lotgenoten - gelijkgezinden - ondernemers - elkaars raad van advies. De eerste stappen richting het WISL - platform.

 

Idee van het WISL - platform 

  • Wislaars: We hebben allen de WISL- mindset: elkaar steunen en inspireren. 

Wisselwerking:

  • Eigen opdrachten krijgen
  • Opdrachten doorgeven aan andere Wislaars
  • Diensten van WISL: Lidmaatschap; engagement
  • Ondernemers werken 100% vanuit WISL

Netwerk:

  • WISL - Café 
  • WISL - Ontbijt 

Met WISL je onderneming onder de loep nemen door een groep van gelijkgezinde ondernemers die willen groeien. 

 

Zo loop je minder snel het gevaar naar je onderneming te kijken met een tunnelvisie. De andere ondernemers bekijken het vanuit een ander perspectief. 

 

Samen bereik je sneller en efficiënter je doelen. 

 


Samenwerken

 

Professionele groei met WISL

 

Na een grondige analyse van je bedrijf en in overleg worden de uitdagingen voor jou vastgelegd. Je krijgt daarna professioneel advies van een ervaringsdeskundige in de door jouw gekozen uitdagingen. 

 

Bij WISL kom je terecht in een Team van Wislaars. Als lid zijn er reeds tal van voordelen. Op maand- (of week) basis komen we samen in geëngageerde groepen die als doel hebben om te leren van en met elkaar. Groeien en elkaar versterken. Je krijgt als lid ook vrije toegang of korting op allerlei evenementen. (WISL-café, WISL-ontbijt,...)  

  

Binnen WISL for GROWTH focussen we ons op professionele groei, met ons team van ervaringsdeskundigen en freelancers. We helpen je met je onderneming. We voorzien in opleidingen. We nemen eventueel (deel)taken van je over. Heb je vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren. 

 

Loopbaanbegeleiding met WISL

 

Binnen het WISL LOOPBAANCENTER bieden we loopbaanbegeleiding voor iedereen die werkt, loontrekkenden en ambtenaren evengoed als zelfstandigen. Hoofddoel is om mensen gemotiveerd en gelukkig te houden. Veel burn-outs kunnen vermeden worden door op tijd eens goed na te denken, door de dingen eens op een rijtje te zetten. Onze loopbaancoaches  begeleiden je hierbij.

 

De Vlaamse overheid vindt zo'n traject bijzonder belangrijk, vandaar haar stimulerende subsidie. Bij de VDAB koop je een loopbaancheque van € 40 die je recht heeft op 2 keer 2 uren professionele begeleiding.